Tersaneler/ Gemi İnşa Haber Girişi : 05 Kasım 2023 11:51

Tersan Tersanesi, Aurora Balıkçılık için yeni fabrika balıkçı gemisi inşa edecek.

Tersan Tersanesi, Aurora Balıkçılık için yeni fabrika balıkçı gemisi inşa edecek.

Solander Grubunun parçası olan Aurora Balıkçılık yeni fabrika balıkçı gemisinin inşası için Tersan Tersanesi ile anlaştı.  2025’in son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan gemi, Skipsteknisk tarafından tasarlanıp, 80 metre uzunluğunda ve 15,4 metre genişliğinde ST-116XL tasarımına sahip olacak.

Aurora balıkçılık’ın mevcut gemisinin yerini alacak olan yeni proje, Yeni Zelanda çevresindeki sularda balık tutacak. Gemi, modern ve ferah bir iç mekanıyla 50 mürettebatı ağırlayabilecek. Gemideki fabrika, yaklaşık 200 metrekarelik dondurucuda paletler üzerinde saklanan çeşitli balık türlerinin üretimi için düzenlenecek. Paletlerde hazır tasniflenmiş ürünler için 2135 metreküp dondurucu ambar kargo kapasitesine sahip olacak.

Tersan Tersanesi ve Skipsteknisk’in derin deniz balıkçı teknelerinin inşasındaki ortak deneyimleri Aurora’nın bu büyük yatırımı yapmasındaki en önemli etken. Teslimatın ardından yeni gemi, Aurora Balıkçılık tarafından Yeni Zelanda’nın kota yönetim sistemi aracılığıyla sürdürülebilir bir şekilde yönetilen çeşitli türleri hedeflemek için kullanılacak. Solander Grubu, Yeni Zelanda Derin Su balıkçılığının en küçük oyuncusu olup yalnızca tek bir gemi işletiyor ancak kendi kotası var ve diğer şirketlerle olan ilişkileri sayesinde daha fazlasına erişiyor.

Tersan Tersanesi Genel Müdürü Mehmet Gazioğlu projeyle alakalı “Tersan Tersanesi, Aurora Balıkçılık için bu son teknolojiye sahip gemiyi inşa etmekten büyük gurur duyuyor. Tersan’dan Yeni Zelanda’ya teslim edilecek ilk gemi olacak olması onu bizim için daha da özel kılıyor. Aurora ve Skipsteknisk ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz ve geminin inşasına devam etmek ve onu zamanında teslim etmek için çok çalışacağız.” dedi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.