Havacılık Haber Girişi : 12 Şubat 2024 01:10

THY Teknik A.Ş., Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile yolcu-kargo uçağı dönüşümlerine başladı.

THY Teknik A.Ş., Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile yolcu-kargo uçağı dönüşümlerine başladı.

Sahip olduğu modern tesisler, kaliteli iş gücü ve kabiliyetler ile uçak bakım-onarım sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., Airbus A330 uçaklarının yolcu-kargo dönüşüm işlemleri (P2F) kapsamında sektörün önemli şirketlerinden biri olan Elbe Flugzeugwerke GmbH (EFW) ile yolcu-kargo uçağı dönüşümlerine başladı.

A330P2F Programı kapsamında EFW ile doğrudan iş birliği yapan dünyadaki ilk MRO (bakım, onarım, modifikasyon) şirketi olan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., yakın zamanda ilk dönüşüm uçağına ait üst gövde kabuğu (Upper Frame Shell- UFS) kesme işlemini gerçekleştirdi ve yeni UFS' nin başarılı bir şekilde takılmasını sağladı. Bu işlem, ana güverte kargo kapısının montajı için önemli bir kilometre taşı konumunda. Bir dizi A330 P2F dönüşüm projesinin ilki olan bu kargo dönüşümünün, 2024 yılı ortasında tamamlanması planlanıyor.

Yolcu-kargo uçağı projesinde önemli bir noktaya ulaşılması hakkında yorum yapan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, şunları söyledi: "Hava kargo sektörünün son yıllarda güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümesiyle, piyasadaki yüksek yolcu-kargo uçağı dönüşüm talebini karşılamak üzere önemli bir adım attık. Bu kapsamdaki dönüşüm projemizin kilometre taşlarından ilkini tamamlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzmanlık, tecrübe ve operasyonel mükemmellik gerektiren bu dönüşüm projelerini üstlenmek ve müşterilerimize yenilikçi çözümler sunmak için tam donanıma sahibiz. Kapsamlı yapısal ve aviyonik modifikasyon kabiliyetlerimiz ile yolcu-kargo uçağı dönüşümlerini başarıyla tamamlayarak, müşterilerimize mümkün olan en iyi performansı sunacağız.”

Sektörünün en önemli şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., kabiliyet ve kapasitesine önemli yatırımlar yapıp, hizmet portföyünü genişletmeye ve müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılayarak sektöründe fark yaratmaya devam ediyor.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.