Otomotiv Haber Girişi : 25 Ocak 2024 09:40

Togg’un 27 Aralık 2019’da ön gösterimini yaptığı sedan konseptin ikinci güncel tasarımı CES 2024’te dünyaya tanıtıldı

Togg’un 27 Aralık 2019’da ön gösterimini yaptığı sedan konseptin ikinci güncel tasarımı CES 2024’te dünyaya tanıtıldı

ABD’nin Las Vegas şehrinde düzenlenen CES 2024 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda Togg’un ikinci modeli olan sedan karoserli Togg T10F’i dünya sahnesine çıktı.

 

600 km'ye varan menzil seçeneği 

Togg T10F, tıpkı T10X gibi kullanıcıyı merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz. 2025 yılı içerisinde önce Türkiye’de sonra Avrupa pazarında kullanıcılarla buluşacak olan T10F modelinde RWD (standart menzil arkadan itiş), RWD (uzun menzil arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere üç farklı güç seçeneği ile iki donanım alternatifi sunulacak.

Arkadan itişli T10F modeli 218 HP güce ve 350 Nm torka sahip olacak. Bu araçta yer alacak olan iki farklı batarya seçeneğiyle birlikte menzili 350 km ile 600 km arasında değişecek.

Toplamda 700 Nm tork üretecek olan iki motorlu ve 4 tekerlekten çekişli T10F versiyonu 0-100 km/s hızlanması 4,6 saniye tamamlayacak ve 530 km’ye varan menzil sunacak. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahip ve uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh olacak. Araçların menzilleri Togg mühendislerinin testleri sonucu elde edildi.

 

Togg T10F V2L özelliğiyle güç kaynağı olacak

T10F, aynı zamanda harici bir güç kaynağı olmasını sağlayan sayesinde elektrikli aletlere enerji aktarımı (V2L) teknolojisine sahip olacak. Bu teknoloji sayesinde Togg kullanıcıları akıllı cihazlarını tam anlamıyla üçüncü bir yaşam alanı olarak kullanabilecekler. 

 

Uzaktan güncelleme özelliği

T10F, uzaktan güncellemeler (OTA: over-the-air) ile sürekli kendini yenileyebilen sürücü destek sistemleri sayesinde sürüş güvenliği ve konfor ön planda tutacak. Euro NCAP testlerinde 5 yıldızı alacak şekilde tasarlanan T10F, 7adet havayastığı var. Trafik işareti algılama sistemiyle birlikte çalışan dur-kalk fonksiyonlu akıllı adaptif hız sabitleyici ve akıllı şerit takip sistemi & şeritten ayrılma ikazı gibi özellikler sunacak T10F, “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğine de sahip olacak. Kullanıcılar bu özellikle 15 km/s’ye kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10F’in kontrolünde ilerleyebilecek. Bu özellik V2 donanım seviyesine sahip olan akıllı cihazlarda görev yapacak. T10F, yine V2 donanım seviyesinde standart olarak bir çevre görüş kamerası, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı özelliklerine de sahip olacak.

 

Dinamik, sportif ve modern 

T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F, Togg’un genlerini taşımaysa devam edecek. Sportif çizgileriyle öne çıkan bu araç ızgarası, bumerang' şeklindeki gündüz farlarıyla dikkat çekiyor.T10F’in ön aksında bağımsız MacPherson tipi, arkasında bağımsız çok kollu süspansiyon sistemi yer alıyor.

 

Trumore dünyasıyla bağlantılı bir deneyim

Kullanıcılar T10X’de olduğu gibi T10F cihazında da Togg’un mobilite deneyimini sunan Trumore mobil uygulamasına sahip olacak. Kullanıcılar Trumore ile fintek, insurtek, blokzinciri, IoT, yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, teknolojileri kullanacak.

 

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş

“Üçüncü kez dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES’e katılıyoruz. Katıldığımız ilk yıl yeni bir oyuncu olarak markamızı, kim olduğumuzu ve neyi başarmak istediğimizi anlattık. Aynı zamanda ön gösterimini 2019’da Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz ikinci akıllı cihazımızla ilgili vizyonumuzu ortaya koyan Konsept Akıllı Cihazımızı gösterdik. Geçen yıl akıllı bir cihazdan fazlasını temsil eden Beyond X deneyimini ve geliştirmekte olduğumuz dijital ekosistemimizi ziyaretçilerle paylaştık. Bu yıl ise bütün faaliyet alanlarımızda kullanıcılarımızla buluşturduğumuz ürün ve hizmetlerimizin bugünkü ve gelecek kabiliyetlerinin yanı sıra ikinci akıllı cihazımız T10F ile dünya kamuoyunun karşısındayız. Zamanın ruhunu yansıtan bir fastback olan T10F’i 2025 yılında Türkiye’den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız. T10F’in yanı sıra küresel pazarlara açılmaya hazır olan dijital deneyim platformumuzu ve temiz enerji çözümlerimizi de CES’te sergiliyoruz.”

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.