Otomotiv Haber Girişi : 04 Aralık 2022 22:10

Toyota, ticari araç pazarı için yeni bir sıfır emisyonlu model prototipi geliştiriyor.

Toyota,  ticari araç pazarı için yeni bir sıfır emisyonlu model prototipi geliştiriyor.

Geçtiğimiz yıl İngiltere’de otomotivin gelecek teknolojilerini geliştirmek adına destek sunan APC’ye başvuran Toyota İngiltere, buradan elde edilen fon ile Hilux’ın yakıt hücreli prototipini gerçekleştiriyor.

Toyota’nın öncülük ettiği ve Ricardo, ETL, D2H ile Thatcham Research gibi mühendislik şirketlerinin olduğu konsorsiyum, yeni Mirai’de de yer alan ikinci nesil Toyota yakıt hücresi donanımını kullanarak, Hilux’ı yakıt hücreli bir araca dönüştürüyorlar.

Toyota, 20 yıldan daha uzun süredir karbon nötre giden hedefte tam hibritler, plug-in hibritler, elektrikliler ve yakıt hücreliler olmak üzere çok yönlü bir yaklaşım sunmaya devam ediyor. Bu yaklaşımla birlikte İngiltere’deki Burnaston tesisinde ilk prototip araçları üretilecek. Performans sonuçlarının ardından ise hedef küçük adetli bir seri üretim gerçekleştirmek olacak.

Toyota bu projeyle yakıt hücresi teknolojisinin farklı alanlarda kullanılabileceğinin altını çizerek, karbonu azaltmada tüm endüstrinin ileriye gitmesine katkı sağlayacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.