Havacılık Haber Girişi : 19 Nisan 2022 20:56

Türk Hava Yolları ile GOL Linhas Aéreas, kod paylaşımı anlaşması ve sık uçan yolcu programı (FFP) anlaşmasına imza attılar.

Türk Hava Yolları ile GOL Linhas Aéreas, kod paylaşımı anlaşması ve sık uçan yolcu programı (FFP) anlaşmasına imza attılar.

İmzalanan anlaşma sayesinde yolcular, İstanbul ve Asya, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Afrika’dan satın alacakları biletlerle Brezilya içindeki noktalara seyahat edebilecekler.

Hâlihazırda São Paulo-Guarulhos Uluslararası Havalimanı’na haftada 7 frekans sefer düzenleyen Türk Hava Yolları bu anlaşma ile Afrika, Asya, Uzak Doğu ve Orta Doğu’dan gelen yolcularının, GOL Hava Yolları’nın Brezilya’da uçtuğu tüm şehirlere ve ayrıca bölgedeki Asuncion, Santiago, Montevideo ve Lima noktalarına ulaşmalarını sağlayacak. Yolcular, biletlerini doğrudan Türk Hava Yolları satış kanallarından temin edebilecekler.

Bunun yanı sıra, FFP (sık uçan yolcu programı) alanında da iş birliğine yönelik mutabık kalan havayolu şirketleri, sık uçan yolcu programlarının entegrasyonuyla birlikte Miles&Smiles ve Smiles sadakat programı üyelerine, her iki taşıyıcı ile seyahat ederken mil kazanıp harcama imkânı tanıyacaklar. FFP ortaklığı, öncelikle mil harcama ile başlayacak, akabinde kazanım imkânı da sağlayacak.

İş birliğiyle ilgili görüş bildiren Türk Hava Yolları Genel Müdürü (CEO) Bilal Ekşi“Türk Hava Yolları olarak bu anlaşmayla birlikte İstanbul-Sao Paulo direkt seferlerimiz devamında GOL ile Brezilya iç hat uçuşlarında yolcularımıza alternatifi zengin bir seyahat deneyimi sunacağız. Yeni uçuş güzergâhlarından ve anlaşma kapsamındaki sık uçan yolcu programı iş birliğimizin sağladığı FFP avantajlarından yararlanmak suretiyle yolcularımıza daha konforlu bir uçuş imkânı sağlayacağız. Ortaklık vesilesi ile ülkelerimiz arasındaki ticari ilişkilere de katkıda bulunmak bizim için memnuniyet verici olacak.” dedi.

GOL CEO’su Paulo Kakinoff ise anlaşmaya dair; “Brezilya ve Türkiye'nin iki ana taşıyıcısı olan GOL ve Türk Hava Yolları, yolcularına en iyi seyahat deneyimini sunmaya devam ediyorlar. Türk Hava Yolları yolcularının, bu anlaşma ile Brezilya içinde en fazla noktaya ulaşmalarını sağlamak GOL için mutluluk verici. Bununla birlikte, Türk Hava Yolları’nın geniş uçuş ağı GOL bağlantılı seferleri ile birleşince, tüm dünyadan yolcuların Brezilya’nın güzelliklerini tanımalarına yönelik farklı bir fırsat sağlayacağından dolayı da son derece memnunuz.” şeklinde görüş bildirdi.

Kod paylaşımı anlaşması, Brezilya makamları tarafından onaylandıktan sonra başlayacak olup her iki şirket, iş birliklerini GOL’ün Brezilya iç hatları ve dış hatlarda düzenlediği uçuşlarla geliştirmek üzere çalışmalarına devam edecekler.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.