Havacılık Haber Girişi : 02 Ocak 2024 00:48

Türk Hava Yolları üst yönetime yeni atamalar yapıldı.

Türk Hava Yolları üst yönetime yeni atamalar yapıldı.

Türk Hava Yolları (THY), hava yolu sektöründe sürekli yenilikler ve stratejik hamleler yaparak yoluna devam ediyor. Şirketten yapılan son açıklamada, Kargo'dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı makamında önemli bir değişiklik yaşandığı duyuruldu. Bu makama, tecrübeli bir isim olan Ali Türk atandı.

Turhan Özen’in Başarılı Kariyeri ve Görev Değişimi

7 yılı aşkın süredir bu görevi üstlenen Turhan Özen, başarılı bir kariyerin ardından yeni yıl itibarıyla görevini Ali Türk’e devretti. Özen, THY'ye tedarik zinciri yönetimi ve lojistik alanlarında 25 yılı aşan tecrübesiyle katkıda bulunmuş, özellikle Turkish Cargo'nun gelir ve pazar payını artırmada önemli rol oynamıştı. 2022 başlarında Avrupa'nın en büyük hava kargo tesisi SmartIst’e taşınan Turkish Cargo, Özen’in döneminde müşteri odaklılık, hizmet kalitesi ve ürün çeşitliliği konularında önemli gelişmeler kaydetti.

Yeni Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk Kimdir?

Ali Türk, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olup, aynı üniversitede Executive MBA programını tamamladı. THY A.O'da 2011'de başladığı kariyerine, 2012'de Kargo Başkanı olarak devam etti. Daha sonra Turkcell'de Tedarik Zinciri Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlendi ve Aralık 2023'e kadar bu pozisyonda başarılı işler gerçekleştirdi.

Yönetimdeki Diğer Önemli Değişiklikler

THY'nin yapısal organizasyonunda da önemli değişiklikler yaşandı. Genel Müdür (Ticari) Yardımcılığı, Genel Müdür (Operasyon) Yardımcılığına dönüştürüldü. Bu kapsamda Kerem Sarp, Ajet Hava Taşımacılığı A.Ş'nin Genel Müdürlüğü görevine devam ederken, Mehmet Akif Konar Genel Müdür (Operasyon) Yardımcısı olarak atandı. Konar, İTÜ'de İşletme Mühendisliği alanında eğitim alıp, 2004-2021 yılları arasında THY A.O'da çeşitli görevlerde bulundu.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.