Denizcilik Haber Girişi : 04 Kasım 2022 13:43

Türk Loydu Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün Londra'daki Deniz Güvenliği Komitesi Toplantısı'nın açılış gününe katıldı.

Türk Loydu Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün Londra'daki Deniz Güvenliği Komitesi Toplantısı'nın açılış gününe katıldı.

Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün Londra’daki Deniz Güvenliği Komitesi Toplantısı’na Türk Loydu adına Dış İlişkiler Departmanı Direktörü Mehmet Avcı katıldı.

IMO’nun Deniz Güvenliği Komitesi Toplantısı’nda Türk heyetine IMO’nun Türkiye Daimi Temsilcisi Mehmet Hanifi Güler başkanlık etti.

Toplantıda Deniz Güvenliği Komitesi, hem yolcu gemilerini hem de her türlü kargo gemisini kapsayan deniz emniyeti ve deniz güvenliği ile ilgili konuları ele aldı. Toplantıda ele alınan konular SOLAS Sözleşmesi’nin tehlikeli malları, hayat kurtaran cihazları ve yangın güvenlik sistemlerini kapsayan ilgili kodların güncellenmesini kapsıyor.

Toplantıda Türk heyeti IMO Genel Sekreteri Kitack Lim ve İMO yedinci Genel Sekreteri Efthymios Mitropoulos ile görüş alışverişinde bulundular.

Öte yandan Deniz Güvenliği Komitesi Toplantısı’nda şiddetli bir fırtına sırasında bir can salında mahsur kalan iki kişiyi kurtaran Baş Subay Bo Xu’ya 2022 Uluslararası Denizcilik Ödülü de verildi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.