Lojistik Haber Girişi : 06 Nisan 2022 23:58

Turkish Cargo, 61 ülkeye taşıdığı 335 Milyon doz kovid_19 aşısı ile dünyanın eski güzel günlerine kavuşmasına katkı sağladı.

Turkish Cargo, 61 ülkeye taşıdığı 335 Milyon doz kovid_19 aşısı ile dünyanın eski güzel günlerine kavuşmasına katkı sağladı.

Ülkelerin kapılarını dış dünyaya kapattığı pandemi sürecinde uluslararası medikal ürün zincirinin sürekliliğini sağlayan Turkish Cargo, aşı taşımalarıyla önemli bir başarıya imza attı. Pandeminin olumsuz etkilerinin sürdüğü 2021 yılında dünyanın en hızlı büyüyen hava kargo taşıyıcısı olan marka, 61 ülkeye taşıdığı 335 Milyon doz kovid_19 aşısı ile dünyanın eski güzel günlerine kavuşmasına katkı sağladı.

Aşıları, ilaçları ve medikal ürünleri ihtiyaç duyulan tüm sıcaklık aralığında muhafaza ederek taşıyabilen Turkish Cargo, hızlı ve güvenilir hizmetiyle sağlık ürünü taşımalarında en çok tercih edilen hava kargo markaları arasında yer aldı. Aşıların da dahil olduğu sağlık ürünlerini, TK Pharma adını verdiği hizmetiyle dünyanın 132 ülkesine ulaştıran taşıyıcı sağlık ürünleri kategorisinde 2021 yılında yüzde 8 oranında küresel pazar payına ulaştı.

Prof. Dr. Ahmet Bolat; “Afrika’nın Aşıya Ulaşmasında Önemli Rol Oynadık”

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat aşı taşımaları ile ilgili “Bugün yeniden özgürce uçuyor ve sevdiklerimize güvenle sarılıyorsak bunda kahraman bilim insanlarının ürettiği aşılar ve o aşıları dünyanın dört bir yanına ulaştıran taşıyıcıların payı büyük. Turkish Cargo markamız 400’den fazla uluslararası destinasyon arasında koridor kurarak aşının erişilebilir olmasını sağladı. Özellikle Afrika kıtasına uçan havayolu sayısının azlığı nedeniyle bu kıtadaki insanların aşıya erişimi noktasında Turkish Cargo çok değerli bir misyon üstlendi. Sağlık ürünleri taşımalarındaki 30 yılı aşkın deneyimimizi yakın zamanda dünyanın en modern tesislerinden biri olan SMARTIST merkezimize taşıdık. Yeni merkezimiz ile hava kargo sektöründe hem ülkemiz hem de dünyamız için daha büyük sorumluluklar almaya hazırız.” dedi.

En Çok Aşı Türkiye’den Sonra Brezilya’ya Taşındı

Kovid_19 aşılarını üretici ülkeden Türkiye’ye Türkiye’den ise dünyanın dört bir yanına ulaştıran Turkish Cargo 2021 yılında en fazla aşıyı Türkiye’ye taşırken ikinci sırayı 100 Milyon doz ile Brezilya aldı. 1 Milyon dozdan daha fazla miktarda aşı taşınan ülkeler arasında Moritanya, Madagaskar, Ruanda ve Kongo gibi Afrika ülkeleri de bulunuyor.

Taşınan aşıların üreticileri incelendiğinde ise ilk sıralarda 200 Milyon doz ile Coronavac, 120 Milyon doz ile Biontech, 12 Milyon doz ile Astra Zeneca ve 4 Milyon doz ile ise Moderna yer alıyor.

Küresel hava kargo markası; ısı ve zaman hassasiyeti yüksek öneme sahip; ilaçlar, aşılar, biyoteknoloji ürünleri, teşhis numuneleri, hassas medikal cihazlar, organlar, dokular gibi sağlık açısından son derece önemli olan gönderilerin taşımasını IATA-CEIV Pharma Sertifikası kalite standartlarıyla gerçekleştiriyor.

SMARTIST Tesisi ile Türkiye, İlaç ve Medikal Ürün Üssü Olabilir

Türkiye, Turkish Cargo’nun İstanbul Havalimanı’ndaki yeni hava kargo tesisi olan SMARTIST ile sağlık ürünü taşımalarında bir küresel merkez olma yolunda. 340 bin metrekarelik alanıyla dünyanın sayılı hava kargo tesislerinden biri olan yerleşke, 9 bin metrekarelik ısı ve sıcaklık kontrollü alanıyla da ilaç ve sağlık ürünlerinin, hızlı ve güvenilir şekilde sevk edilmesi noktasında önemli avantajlar sağlıyor.

Küreselleşmenin ve kovid_19 salgını ile ilaç endüstrisine olan talebin artması hava kargo lojistiğine olan talebi de olumlu yönde etkiliyor. Turkish Cargo, yeni yatırımları ve uzman ekipleriyle Türkiye’yi dünyanın sağlık merkezi konumuna taşımayı hedefliyor. Etrafında kargo uçakları için ayrılmış park alanları da bulunan SMARTIST tesisi ile birlikte başarılı taşıyıcının hizmet kalitesinin ve pazar payının artması bekleniyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.