Otomotiv Haber Girişi : 10 Mart 2023 00:36

VW, hava yastığı riski nedeniyle 270 binden fazla otomobil için uluslararası geri çağırma kararı aldı.

VW, hava yastığı riski nedeniyle 270 binden fazla otomobil için uluslararası geri çağırma kararı aldı.

Şirketin Pazartesi günü doğruladığı üzere, geri çağırma Japon üretici Takata’nın teknolojisinin kurulu olduğu yeni bir model dilimini kapsıyor.

VW’ye göre, Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Kurumu’nun (KBA) verilerine göre, şu anda Almanya’da hiçbir araç etkilenmedi, ancak bazıları ülkeye girmiş olabilir.

Otorite bunun nedeni olarak “ön hava yastıklarının gaz jeneratöründeki hataları” gösterdi. Bu, “kontrolsüz açılmaya ve yolcuları yaralayabilecek metal parçaların serbest kalmasına” yol açabilir.

Geçmişte çeşitli ülkelerde bazıları ciddi olmak üzere çok sayıda kaza meydana gelmişti.

Geçmişte, geri çağırmalar çok daha kapsamlıydı. Örneğin Çin’de Volkswagen, muhtemelen kusurlu hava yastıkları nedeniyle 2017 yılında yaklaşık 4,9 milyon aracı atölyelere göndermek zorunda kalmıştı. Bunun nedeninin, özellikle sıcak iklimlerdeki yüksek nemde hava yastığını yanlışlıkla tetikleyebilen düşük kaliteli bir itici gaz olduğu söyleniyor.

VW, “Ciddi güvenlik risklerini ortadan kaldırmak için, etkilenen hava yastıkları uygunluk durumuna göre değiştirilecektir” dedi.

Bir sözcü, mevcut geri çağırmanın “sıcak ülkelerde, örneğin Güney Amerika’da teslim edilen” otomobillerle ilgili olduğunu söyledi. “Ancak, münferit araçların da Almanya’ya ulaşmış olabileceği göz ardı edilemez.”

KBA’ya göre, geri çağırma VW Golf ve Passat’ın belirli versiyonlarını, küçük otomobil Fox’u, pikap Saveiro’yu ve 2013-2017 model yıllarına ait Brezilyalı sedan Voyage’ı ilgilendiriyor.

Etiketler : volkswagen
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.