Demiryolları Haber Girişi : 02 Nisan 2023 00:32

“ Yolcu ve yük taşıma kalitesini yükseltmek için diğer firmalarla kendimizi kıyaslamalı, özellikle Avrupa’daki demiryolu taşımalarındaki gelişmeleri iyi analiz etmeliyiz “

“ Yolcu ve yük taşıma kalitesini yükseltmek için diğer firmalarla kendimizi kıyaslamalı, özellikle Avrupa’daki demiryolu taşımalarındaki gelişmeleri iyi analiz etmeliyiz “

2024-2028 Stratejik Plan Hazırlama Açılış Toplantısı, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın’ın başkanlığında, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığının koordinesinde Genel Müdür Yardımcısı Çetin Altun, daire başkanları, TCDD Teknik temsilcileri, Doç. Dr. Mustafa Kemal Topçu, Doç. Dr. Ali Gürsoy ve ilgililerin katımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Ufuk Yalçın, “ Beş yıl içerisinde yolcu ve yük taşımacılığında Avrupa’da ilk 10 demiryolu kuruluşu içerisinde olmayı hedeflediklerine vurgu yaparak, “ Bu sadece rakamlarla ulaşmak istediğimiz bir hedef değil, müşteri memnuniyeti noktasında da ulaşmak istediğimiz bir hedeftir. Ayrıca, yük olan değil, yük alan bir kuruluş pozisyonu içerisinde hedeflerimize ulaşma sürecinde tüm paydaşlarımızla işbirliğine ve onların katkılarına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda paydaşlarımızla bir araya gelmek üzere çalıştay planlıyoruz.” dedi.

Hayal edilen noktaya ulaşmak için Uluslararası Toplu Taşımalar Birliği’ne üye olmayı planladıklarına dikkati çeken Yalçın, “ Yolcu ve yük taşıma kalitesini yükseltmek için diğer firmalarla kendimizi kıyaslamalı, özellikle Avrupa’daki demiryolu taşımalarındaki gelişmeleri iyi analiz etmeliyiz. “diye konuştu.

ST Strateji ve Teknoloji Geliştirme Şirketi temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Kemal Topçu da stratejik planlamada yenilik ve değişimin büyük önem taşıdığına dikkati çekerek, her bir personelin kuruma katkı sağlayacağı bilinci içerisinde rutinden uzaklaşarak daha katılımcı ve vizyoner projelerle ilerlemenin önemine değindi.

Topçu, “ Kurum nerede, nereye gitmeli sorularını cevaplarken tüm paydaşlarla beraber bütünü ortaya koymaya çalışacağız.” dedi.

Genel Müdür Ufuk Yalçın da toplantı sonunda, Stratejik Planlama ekibinin içine uygulamada bilgi ve deneyimli TCDD Taşımacılık’ın bölge müdürlüklerinden de temsilcilerin alınmasının gerektiğini hatırlatarak, şunları söyledi: ” Kurumun değişim ve dönüşümüne bayraktarlık yapacak bir çalışmayı ortaya koyma zorunluluğumuz vardır. Bizden sonra da bu çalışmalara herkes omuz vermelidir. 2024- 2028 Stratejik Planın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. “

Kalkınma Planı, Orta Vadeli Program, Yatırım Programı ve Kamu Sermayeli İşletmeler İçin

Stratejik Planlama Rehberine uygun olarak TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğünün 2024-2028 Stratejik Plan taslağının hazırlanarak 2023 Eylül ayı sonuna kadar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığına iletilmesi öngörülüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.