Denizcilik Haber Girişi : 19 Eylül 2022 23:40

EPF 13, kabul denemelerini ve insansız lojistik prototip denemelerini başarıyla tamamladı.

EPF 13, kabul denemelerini ve insansız lojistik prototip denemelerini başarıyla tamamladı.

USNS Apalachicola (EPF 13), (ABD Donanması’nın 13. Spearhead sınıfı hızlı nakliye gemisi) kabul denemelerini ve insansız lojistik prototip denemelerini başarıyla tamamladı. Kabul denemeleri, ABD Donanması’nın ve gemi imalatçısı Austal USA’nin, gemiyi Donanmaya teslim etmeden önce sistemlerini ve hazır olma durumunu değerlendirmesine olanak tanıyan bir dizi liman içi ve deniz testlerinden oluşmaktadır.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Strateji ve Nakliye Program Yöneticisi Tim Roberts “Bu dönüm noktasının tamamlanması, Donanmamız ve endüstri ortaklarımız için bir başka kazanım ve gemi inşa ekibimizin sıkı çalışmasının bir kanıtıdır. USNS Apalachicola, denizcilerimizin ihtiyaç duyduğu operasyonel esnekliği artıracak” ifadelerini kullandı.

USNS Apalachicola (EPF 13) ayrıca gemiye entegre edilen otonom yetenekleri değerlendiren insansız lojistik prototip denemelerini tamamlayarak, büyük bir geminin kendi kendine otonom olarak hareket edebilen bir platform haline gelebileceğini göstermiştir.

Alabama’dan Florida’ya olan yolculukta USNS Apalachicola’nın otonom sistemi, diğer deniz araçlarının bulunduğu alanlarda çalışırken uygun önlemleri alarak yüksek trafikli kıyı bölgelerinde bir stres testini tamamladı. Genel olarak, gemi denizde geçirilen sürenin yaklaşık yüzde 85’inde otonom modda çalışmaktaydı.

EPF’ler, personel ve ekipmanın hızlı nakliyesi için tasarlanmış, sığ draftlı, ticari tabanlı, katamaranlardır. EPF’nin yüksek hızı, sığ draftı ve sade limanlarda yükleme/boşaltma yapabilme yeteneği, kıyı tabanlı altyapıya bağımlı olmadan ara mesafelerde konum avantajı elde etmede manevra kuvveti çevikliğine olanak tanımaktadır. USNS Apalachicola’nın bu yıl içinde Donanma’ya teslim edilmesi planlanmaktadır.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.