Otomotiv Haber Girişi : 11 Temmuz 2022 23:56

IONIQ 5, Amerikan IIHS çarpışma testlerinde en yüksek skor olan Top Safety Pick+’ı elde etti.

IONIQ 5, Amerikan IIHS çarpışma testlerinde en yüksek skor olan Top Safety Pick+’ı elde etti.

Hyundai’nin tamamen elektrikli modeli IONIQ 5, tasarım ödüllerinden sonra bu kez de güvenlik testlerinde aynı başarıyı gösterdi. Başta Amerika olmak üzere, tüm dünyanın en saygın araştırma kuruluşlarından biri olarak kabul edilen Karayolu Güvenliği Sigorta Enstitüsü (IIHS), geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği çarpışma testlerinde IONIQ 5 modeline en yüksek koruma derecesi olan Top Safety Pick+’ı (TPS+) verdi. Beş yıldız anlamına gelen bu başarı, gövde dayanıklılığı kadar donanım listesinde yer alan güvenlik öğeleriyle de son derece doğru orantılı.

IIHS ekibi, altı farklı kategoride yaptığı testlerle en başarılı ve en güvenilir araçları belirliyor. Araçlar, sürücü ve yolcu tarafından yapılan ön çapraz, orta ve yan çarpışmaların yanı sıra tavan mukavemeti ve koltuk başlıklarını içeren testlerle de oldukça zorlayıcı işlemlere tabi tutuluyor. Aynı zamanda, satışa sunulan tüm araçlar bu üst düzey skor derecesine erişmek için araç içindekiler kadar yaya değerlendirmelerinde de başarılı olmak zorunda. Gelişmiş önden çarpışma önleme teknolojisini zorunlu bir donanım olarak kabul eden IIHS ekibi ayrıca, LED veya benzeri far sistemlerine de dikkat ediyor.

Bu önemle zafere zorlanmadan ulaşan IONIQ 5, otomatik sürüş asistanı 2'yi sunan ilk Hyundai modeli olurken aynı zamanda Makine Öğrenimli Akıllı Sürüş Kontrolü, Ön Çarpışma Önleme Asistanı, Kör Nokta Çarpışma Asistanı, Akıllı Hız Sınırı, Sürücü Dikkat Uyarısı, Uzun Far Yardımı ve daha fazlasıyla hem araç içindeki yolcuları hem de yayaları en iyi şekilde korumaya çalışıyor.

TPS+ sayısını toplam 14 modele çıkaran Hyundai, müşteri memnuniyeti için güvenliğe ve teknolojilerine yatırım yapmaya hız kesmeden devam edecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.