Limanlar Haber Girişi : 23 Ekim 2023 09:17

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki Temmuz ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ülke genelindeki Temmuz ayı yatırım ve teşvik belgelerini açıkladı.

Kocaeli’de faaliyet gösterip yatırım teşvik belgesi almak için başvuran firmalardan biri de Ahtapot Denizcilik Tahmil Tahliye Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi oldu. Gebze’de faaliyet gösteren ve Kocaeli’de Evyapport, Yılport gibi limanlara vinç hizmeti veren Ahtapot Denizcilik, yapacağı yatırımla birlikte kapasitesini artırmak için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşvik başvurusunda bulundu.

Ahtapot Denizcilik, söz konusu kapasite artışı projesiyle birlikte verdiği vinç hizmeti kapasitesine 2 bin 270 tona çıkarmayı planlıyor

Firma, söz konusu yatırımı için 112 milyon 840 bin lira yatırım yapacak. 4 milyon 322 bin dolar (121 milyon 128 bin lira) tutarında ise ithal makine ve teçhizat satın alacak olan firmanın toplam yatırımı ise 233 milyon lirayı bulacak

Firma, söz konusu projesi kapsamında 8 kişiye istihdam sağlayacak. Firma, yapacağı yatırım karşılığında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından "Gümrük Vergisi Muafiyeti, KDV İstisnası” talep etti.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.